logo
picboven7.gif

Beschoeiingswerk

 
beschoeiing_6Wij zij gespecialiseerd in het aanbrengen van beschoeiingen vanaf de kant en/of vanaf het water. Een beschoeiing dient ervoor om een oever of waterkant te beschermen tegen afkalven, golfkrachten en andere invloeden die de stabiliteit van de waterkant in gevaar kan brengen.

Beschoeiingen kunnen gemaakt worden van hout, beton, kunststof of staal. Van oudsher wordt vaak hout toegepast. Onze voorkeur gaat dan uit naar hardhout omdat dit een langere levensduur heeft. Onze houten beschoeiing bestaat over het algemeen uit: palen, planken, worteldoek , verankeringen en eventueel een afdekplank. Het nadeel van hout is dat de hoogte van een beschoeiing enigszins beperkt is.  Bij grotere hoogte verschillen bevelen wij u aan om over te stappen op een damwandconstructie. 

 

beschoeiing_5

 

beschoeiing_2Damwanden kunnen in hout, beton, kunststof en staal uitgevoerd worden. Deze kunnen in langere lengte geleverd worden zodat diepere kanalen met beschoeiing kunnen worden uitgevoerd. In de bouwsector worden beschoeiingen gebruikt langs wanden van bouwputten vaak is in dit geval dan sprake van een grondkerende constructie. De wanden bestaan uit losse elementen (planken) die door middel van een messing en groefverbinding (slot bij stalen damwanden) met elkaar zijn verbonden.

 

 

beschoeiing_1

beschoeiing_3

beschoeiing_8Andere waterbouwkundige constructies waar wij in de loop der jaren veel ervaring mee hebben is het aanbrengen van houtenvlonders en houten bruggen voor verschillende verkeersklassen.

 

 

 

 

 

 

beschoeiing_7